Guna – orvosi kollagén

Fájdalomcsillapítás és szöveti regeneráció

„Ahol fáj, ott nem kering, és ahol nem kering, ott fáj.” – taoista mondás
Ahogy én hallottam:

Néhány évtizeddel ezelőtt az olasz nők fellázadtak” az ellen, hogy az idő múlásával az arcon kialakuló ráncokat botox-al, vegyszerekkel és sebészeti úton lehessen csak kisimítani. Ezért a megértő kollégák valamilyen természetes megoldás után néztek. Arra gondoltak, mi lenne, ha vegyszermentes, az emberével megegyező folyékony kötőszövetet (kollagént) adnának be injekcióban az arc bizonyos pontjaiba. Az eredmény meggyőző volt.
A kísérleti alanyok között volt néhány olyan hölgy is, akik semmilyen kezelésre nem reagáló fájdalmas arcidegzsábában szenvedtek. A ráncok kisimulása melletti meglepő mellékhatás volt a fájdalmaik eltűnése.
Ezután fejlesztették ki mozgásszervi fájdalmakra a folyékony kötőszövet (Guna) különböző változatait.
A kezelés hatása növelhető, ha a szert akupunktúrás pontba adjuk.

Guna terápia - orvosi kollagén
A kollagénről:

A kollagén a kötőszövet alkotóeleme, a mozgásszervrendszer egyik legfontosabb összetevője. Mozgásszervi eredetű fájdalmak esetén az elsősorban akupunktúrás pontokba adott kollagén a mozgásszervrendszer elemeinek funkcionális támogatása, illetve erősítése révén hozzájárul a panaszok csökkenéséhez és a ín-izmrendszer működésének a helyreállításához.
Az MD orvosi kollagén csak természetes anyagokat tartalmaz, ismert mellékhatása nincs.

Kollagén terápia:

A terápia során a fájdalom jellegétől és helyétől függően személyre szabott kezelést alkalmazhatunk. A terápia nem csak a tüneteket enyhíti, magát a fájdalom okát is elkezdi megszüntetni. Hiszen a megfelelő helyre beadott folyékony kötőszövetet a szervezet azonnal fel tudja használni a sérült részek kijavítására.
Majdnem olyan vékony tűvel adjuk be a pontokba a kollagént, mint egy akupunktúrás tű.
Egy kezeléshez általában 1-2 ampullát használunk.
A fájdalom csillapodása sokszor perceken belül megtörténik.

Kezelések: