Rólam


„Nemo sit alterius, qui suus esse potest.”
(„Senki ne legyen más, csak önmaga.”)
Paracelsus

Dr Németh István
Dr. Németh István

Belgyógyász és akupunktúrás orvos vagyok.

Az egyetem előtt közel 1 évig mentőztem. 1993-ban végeztem Szegeden a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyászatból 1998-ban szakvizsgáztam. 12 évig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Belgyógyászati Osztályán dolgoztam, ahol sürgősségi és általános orvosi gyakorlatot szereztem. Az osztályon elvégzett munka mellett a Diabetológiai szakambulancián vettem részt a cukorbetegek gondozásában.

Az akupunktúrás orvosi vizsgát 1998-ban tettem le. 2005 óta teljes munkaidőben dolgozom akupunktúrás orvosként. Gyakorlataimat Bodor Géza és Yu Fun Yuan rendelőjében kezdtem meg. Elvégeztem Paul Völgyesi funkcionális biológia szemléletű kétéves akupunktúrás tanfolyamát. Hét éven keresztül heti rendszerességű továbbképzésen vettem részt Lévai Sándor akupunktúrás orvosnál, akinek 45 éves gyógyító tapasztalata óriási segítséget jelent a mindennapi gyógyító tevékenységben.

2001 óta rendszeresen tartok filozófiai előadásokat a hagyományos keleti és nyugati gyógyításról és azok filozófiájáról. 2008 óta több szemináriumot tartottam kínai orvoslással kapcsolatos témákban.

Qi

A Qi a Három Kincs egyike, tiszta formájában ő az Eredendő Életenergia. A szervezetünkben alapvetően csatornákon kering.
A has középső részében, a Gyomor-Lép rendszer segítségével termeljük a Qi-t, ami a mindennapi működésünkhöz, tetteinkhez szükséges energia. Ha valami miatt – például nem megfelelő táplálkozás – nem tudunk megfelelő mennyiségű és minőségű energiát előállítani, a legszebb célok is megvalósítatlanok maradnak.
A Qi-nek nem csak mennyisége, minősége is van. Más minőségű energiát használunk fizikai munkához és mást a tanuláshoz.

Shen

A Shen a Három Kincs egyike, tiszta formájában ő az Eredendő Szellem, vagy az emberi tudat. Égi eredetű. Nem azonos az okosággal. Talán a szeretettel párosult bölcsességhez hasonlítható.
A mellkas közepében, a Szívben lakik és biztosítja számunkra a kapcsolatot az Égi világgal.
Ő az, aki tudja életünk értelmét, ezért a Shenből indulnak igazi céljainkat. Az ember céljai nem lehetnek az alsó világokban, mert ott minden változik. Amit ott célként elértünk, azt ugyanúgy el is veszíthetjük.
A halál pillanatában a Shen elhagyja a testet és visszatér az égi világba.

Jing

A Jing a Három Kincs egyike, tiszta formájában ő az Eredendő Életesszencia vagy életerő. Az esszenciát a fogantatáskor kapjuk. Egyik része az egyik, másik része a másik szülőtől származik, a harmadik részt a világegyetemtől kapjuk.
Az alsó energiaközpontban tároljuk, ami a Vesékhez kapcsolódik. Esszenciát használunk minden élettani folyamathoz. Amikor a Jing elfogy, az egyben földi életünk végét is jelenti. A Jing, mint tetterő, az akarathoz kapcsolódik. Gyenge akaraterő esetén a célok még megfelő életenergiák esetén sem valósulhatnak meg.